(Jelmagyarázat: az a szövegrészlet, amire rákattintva egy linket nyit meg új oldalon a böngésző, azt hivatott szolgálni, hogy annál a részletnél ez a háttérzene szól.)

1.évad 2.rész:

"AC130"
1.NAP - 2012. december 21. - 4:47 p.m.
Los Angeles külvárosa, Kalifornia

Már egy ideje úton vannak a hegyi úton, amikor John felpillant az égre, és kiszúr valamit. Egy UAV köröz a magasban, ami azt jelenti, hogy megfigyelik őket. Benji előveszi az egyik táskából az AT4 vállról indíthatóst, közben félreállnak. Leugrik a platóról John, átveszi a fegyvert, becélozza, és leszedi a megfigyelő drónt. Visszaugrik a kocsira, és újra útnak indulnak. Rövid idő múlva viszont kisebb porfelhőre lesz figyelmes Felicia a hátuk mögött az úton. Kiderül, hogy utólérte őket a csapat katona, akik a felhajtón autóval indultak utánuk. John segít Benjinek elővenni az egyik zsákból a Dragunovot, és betárazzák. Jimmy már félrehúzódna, amikor John utasítja, hogy hajtson tovább, mert megoldják. Benji feláll, és a tricepszével kitámasztja magát az egyik rögzítőrúdon, és elkezdi kilőni a remegő, rázó autóról a mögöttük haladó katonákat. Először az ottani mesterlövésszel kezdi, majd a sofőrrel is végez. Jimmyre rá kell szólni, hogy az utat nézze, mert a visszapillantótükröt bámulja mereven, mert nem hisz a szemének.
Sikerült lerázni az üldözőiket. Már látszódik Burbank, amit éppen vadászgépekkel bombáznak le. Lucas szóvá is teszi, de John szól neki, hogy pont oda tartanak. Tökéletesen meghúzhatják magukat ott, amíg kihűlnek a nyomok, és biztonságban továbbmehetnek. Senki nem hiszi, hogy egy halott városban bárki is lenne... Az autót leteszik Burbank egyik utcájában, ahol nincs látható helyen. John, Benji és Lucas előre mennek, felderíteni az utat. Romos házak, mindenfelé korom, por és hullák. Tisztának tűnik a terep, de nem árt a biztonság. Kiválasztanak egy házat, ahonnét jól belátható a környék, és könnyen védhető, majd szólnak a többieknek, hogy oda követhetik őket. A félhomályban, mivel a nap már lement, sietniük kell. Nem kell nagyon tárgyalniuk azon, hogy az utcákon fekvő halott katonáktól minden használhatót gyűjtsenek be. Golyóálló mellény, fegyverek, tárak, kommunikációs eszközök. Bezsúfolják ezeket a házba, aminek a földszintjét berendezik a többiek, mialatt muníciót gyűjtenek össze. Elbarikádozzák a hátsó ajtót. Az emeleten állítják fel Johnék a megfigyelő állást, ahonnét belátják a terepet. Mindenkinek kiosztanak egy golyóálló mellényt, és egy fegyvert. A mellény Felicianak nem épp a megfelelő, mivel a mell résznél kényelmetlen. A nőknek külön készítenek golyóállókat, de jelen esetben ezzel is be kell érnie. Kispisztolyt akarnak neki adni, de ő inkább marad a gépfegyvernél. Elemlámpákkal világítanak, de minden függvönyt behúztak, sőt a redőnyt is leengedték, már amelyik ablaknál van ilyen.
Az este beköszöntével a földszinten evés közben megbeszélik, hogy hogyan tovább, addig fent Jimmy őrködik. Andy szerint abban egyetértenek, hogy örökké nem maradhatnak ott, pláne, hogy keresik őket. John szerint addig ott meghúzhatják magukat, amíg mindent össze nem szednek a környékről a továbbálláshoz. Járművek, benzin, fegyver, élelmiszerek, és persze meleg ruhák, ugyanis északabbra sokkal hűvösebb a tél, mint ott, Los Angelesben... Éjjelre John vállalta, hogy őrködik az emeleti szobában. Megjelenik Felicia is, aki leül a földre, és a hátát a falnak támasztja. Beszélgetni kezd Johnnal, hogy miért nem akarja ezt a háborút. Ekkor John leül vele szembe, és mesélni kezd neki, hogy unja az életét, egyszer meg is próbálta az öngyilkosságot. Azóta talpra tudott állni, de már semmi nem ugyanaz. A munkája unalmas, az öccsén kívül más nincs az életében, és volt idő, mikor bármit megadott volna egy kis változásért. Aznap viszont, mikor látta az egész borzalmat, hogy mivel jár egy ilyen háború, inába szállt a bátorság, és csak az lebegett a szeme előtt, hogy életben kell maradnia, ehhez viszont le kell lépnie. Közben Felicia átül mellé, a szoba másik oldaláról. John személyében egy megtört embert lát. A férfi szeretné bebizonyítani, hogy igenis jó még valamiben, jelen esetben ebben a háborúban. De ahhoz először meg kell nyugodnia, és végig kell gondolnia mindent. Felicia simogatni kezdi, hogy megnyugtassa, de a keze egyre lejjebb csúszik, míg a férfi nadrágjánál köt ki. John először nem tudja mire vélni, aztán magához húzza, és hevesen csókolni kezdi. Rég volt már ilyenben része. Majd megtörténik, aminek meg kell. Halk sóhajokkal és nyögésekkel szeretkeznek a szobában... Hajnal körül John a fegyverébe kapaszkodva, a nő pedig a fejét a férfi mellkasára hajtva alszik. Süvítés hangzik, majd egy irtózatos erejű robbanás, az utcában. John azonnal felugrik és az ablakhoz rohan, hogy megnézze, mi történt. Egy AC130-as van a levegőben, ami bombázza a területet. Ez nagy probléma, mivel kimutatja a hőforrásokat.
Káromkodva mindenki lefut az alagsorba a bombázás elől. Andy durván a szemére hányja Johnnak, hogy miért nem vette észre a közeledő repülőt, de azzal védekezik, hogy nappal is alig lehet észrevenni egy ilyet. Folyamatos bombázás zajlik, és egyre közelebb. Valószínűleg mielőtt lementek volna az épület alá, a hőérzékelő már kimutatta, hogy ott vannak az épületben. Benji, aki ért az ilyenekhez, azt javasolja, hogy várják meg, amíg elfogy az AC130-as üzemeanyaga, és visszatérjen a bázisra. Akkor indulhatnak majd tovább. Addig viszont odalent kell maradniuk remélve, hogy nem találnak rájuk. John odamegy és leül Felicia mellé az egyik sarokban. Arról kérdezi, hogy jól van-e, de a nő megnyugtatja, hogy fizikai sérülés nem érte, és egy ilyen helyzetben mindenki félne. Az éjszaka történtek pedig hiba volt. A férje a harcmezőn van, és valószínűleg ott is fog meghalni, vagy már halott. A szex lenyugtatta és biztonságban érezte magát, aznap talán először. Hiába ismerik egymást már régóta, ezt nem tehetik meg többször... Jimmy közben babrálja a rádiót, és elfog egy adást. Oroszul van, így nem tudja megérteni, de Andy tanult még régen, és felismer néhány szót. A kínai haderő partra szállt, és Los Angelesbe tart. A harc valószínűleg Burbankben fog elkezdődni, ott kerülnek szembe az amerikaiakkal. Luke előkapja az egyik GPS berendezést, és próbál jelet fogni, ami sikerül is. Több mozgó pöttyöt is lát a radaron, amik közelednek a város felé. De nem onnét, ahonnét a kínai haderőt várják, hanem LA felől. Az amerikaiak meg fogják szállni a kisvárost, hogy ott tartóztathassák fel az ellenséges egységeket. Ezek szerint a bombázó azt hitte, hogy ők kínai kémek, ezért tüzelt rájuk. Nincs idejük megvárni, hogy elmenjen a repülő. Lucas az egyik szekrény mögött talál egy ajtót. Alrébb tolják, és kinyitják. Egy alagútnak tűnik, ami talán kivezet a városból. Johnnak nem tetszik ez az egész, de nincs más választásuk. El akarták kerülni a háborút, ami pont fölöttük fog elkezdődni, úgyhogy menniük kell. Lucas fogja vezetni a sort.
Elemlámpákkal világítanak, és csak remélhetik, hogy az alagút vége a szabadságot jelenti számukra. Minden táskát magukkal visznek, amiben a szükséges holmik vannak. Eközben fent a radar szerint az AC130 kezd távolodni, a katonák viszont egyre közelednek, ahogy az ellenséges erők is. Egy lépcsőhöz érnek az alagút végén, amin Lucas menne fel, de John megállítja, mondván, ő az öccse, és vigyázni fog rá. Benji elvállalja és felmegy a lépcsőn. Feltolja résnyire az akna fedelét. Kicsit elvakítja a napfény, ugyanis már dél körül van az idő. Egy domb mögött vannak, de Burbank határában. Felsegít mindenkit, és közben Andy talál egy autót is. Kulcsot nem talál hozzá, így meg kell babrálnia a vezetékeket. Ordibálások és harckocsik hangját lehet hallani a közelből, tehát már a nyomukban vannak, ám erről ők nem tudnak. Beszállnak az autóba, ahol szűkösen, de elférnek. Jimmynek hátul, a rakodótérben kell elhelyezkednie. Andy vezet ezúttal, mellette John ül, hogy tudja figyelni, nem követik-e őket. Az irányt kérdezi a sofőr, de egyelőre az a terv, hogy ki a városból, és annak környékéről... Lucas megkérdezi suttogva Feliciatól, hogy mi történt velük az éjjel, de a nő nem hajlandó válaszolni, csak bámul maga elé, és az utat figyeli. Luke viszont a bátyját figyeli, és duzzogva kibámul az ablakon. A hátuk mögött egy épület éppen összedől egy durranás után. Az AC130 viszont már nincs a levegőben. Megérkezett az ellenség is... John azt kéri, hogy észak felé menjenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kidsorozatok.blog.hu/api/trackback/id/tr865125035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása