1.évad 4.rész:

"A fogoly"
22.NAP - 2013. január 11. - 07:23 a.m.
Yreka, Kalifornia

John a felkelő napot bámulja az egyik háztetőről. Az öccse reggelit visz neki, és megkérdezi, hogy min gondolkodik. Az idősebbik fivér elmondja, hogy nem érti ennek a háborúnak a logikáját. Nem érti hol vannak az atomrakéták, miért gyalogság támadta meg Los Angelest és ráadásul a megölt orosz csapat után sem kutat senki, pedig már eltelt 2 hét. Ezalatt az idő alatt berendezkedtek a városba, és a védelmet is biztosították. Luke szerint a katona, akit nem sikerült lelőni a csapathoz tartozott, akik megtámadták őket, de a többi szakaszt nem értesítették. John miután végzett az étellel visszamegy a többiekhez, az öccse is vele tart. A férfi kér egy térképet, amit bámulni kezd. Senki nem érti, hogy mit akar csinálni. Végül rámutat egy pontra a térképen. A várostól nem messze van egy reptér, autóval nagyjából negyed óra lehet. Ekkor magyarázza el mindenkinek, hogy szerinte amerikaiak lehetnek a közelben, mivel a rakétát, ami kilőtte a drónt, a közelből lőtték ki. Fel akarja keresni őket, hogy segítséget kérjen tőlük.

Persze a többiek egyből nem tetszésüket jelzik. Jimmy például nem érti, hogy mi szükség van erre és ezt mindenki tudni akarja. John elmagyarázza, hogy aznap csak szerencséjük volt. De hatan kevesek lesznek, ha mondjuk az orosz hadsereg egy nagyobb része keresi fel eltűnt bajtársaik nyomait. Plusz, az amerikaiaknak el kell magyarázni, hogy ők csak ki akarnak maradni a háborúból. Senki nem tartja jó ötletnek, viszont Benji vele menne, amit megtagad a férfi, mondván ha őt elkapják, másnak ne essen baja. Ezután elvonul fegyverekért. Lucas a sokktól csak maga elé bámul és zihál. Andy felrevonja Feliciat és arról kérdezi, hogy a nő miatt teszi-e ezt, és ami történt velük. Erre a lehetőségre nem is gondolt még a nő, így muszáj lesz felkeresnie Johnt. Odakint éppen Lucas próbálja jópár lépés távolságról visszahívni bátyját, aki mintha meg se hallaná a szavakat. Utóléri a lány a az ifjabbik Millert és a kezét a vállára téve jelzi, hogy innét átveszi. Futva utóléri Johnt, aki elég idegesen áll meg a nő kedvéért. Felicia attól fél, hogy amit most tenni akar a férfi, az miatta van és mert nem folytatódott a burbanki románcuk, de biztosítja John, hogy nem erről van szó. Csupán szeretné megvédeni azokat, akik vele vannak. A nő látja rajta, hogy nem csak ennyiről van szó, de további kérdésre nincs lehetősége, mert a férfi elcsitítja, majd nekiáll átnézni a fegyverarzenált, hogy mit vigyen magával. Az is lehet, hogy nem talál ott senkit. Ellenben ha nem térne vissza hamarosan, akkor ne próbáljanak meg utána menni, mert azzal a saját életüket tennék kockára. Még egy utolsó pillantást vet a távolban álló öccsére, majd beszáll az egyik működő autóba, a térképet maga mellé rakja, és elindul lassan a havas úton.

John megáll az autóval egy földúton. A térképre még rápillant, hogy biztos jó helyen van-e, majd a fegyvert magához véve kiszáll a járműből. Bokrok mögött állt meg, így rejtve tud maradni. Elindul egy kisebb ösvényen. Sosem volt katona, de próbálja azokat betartani, amiket a filmekből tanult és amik alap dolgok. Fejet mindig lent kell tartani, és nem kell sietni, amennyire csak lehet hangtalanul kell osonni. Aztán meg kell állnia, és féltérdre kell ereszkednie attól, amit lát. Igaza volt. Egy eléggé nyüzsgő bázis lett kialakítva a reptéren. Nem biztos benne, hogy amerikaiak, de mikor egy nagyobb katonákat szállító helikopter a bázison landol, tisztán ki tudja venni az Egyesült Államok logóját. Most, hogy ilyen közel van, már elbizonytalanodik. Lehet, hogy igazuk volt a többieknek, és hiba. De ha már eljutott ide, és tudja, hogy mi van tőlük ennyire közel, akkor illendő bemutatkozni. Lassan felemelkedik a bokrok közül, a gépfegyverét pedig két kézzel a feje fölé tartva lép ki a bokrok közül. Úgy tűnik, hogy tudták, hogy jön, mivel több katona is a közelben már rá szegezett fegyverrel várt rá. Elveszik az M4-esét, és átvizsgálás után a bázis felé irányítják. Hatalmas komplexumot építettek fel. A hangárakban csak elvétve találni repülőgépet. Elsősorban elektronikai, megfigyelő és kommunikációs eszközök állnak a rendelkezésükre. Felviszik egy lépcsőn egy irodának kialakított helyre, ahol leültetik. John még a katonák után kiált, hogy szeretne beszélni a bázis vezetőjével, de az ajtó már csukódik is.

Belép a szobába egy középkorú, katonai terepmintás ruhába öltözött férfi, és leül az íróasztal mögé, szembe John-nal. Illendően bemutatkozik Roger Peterson dandártábornok, a bázis vezetője. Szeretné tudni, hogy mit keresett fegyverrel, egyedül, a bázis körzetében egy elég hevenyészetten felszerelt férfi. John elmondja neki, teljes meggyőződéssel, hogy az öccsével együtt, csak ketten elmenekültek Los Angelesből a háború elől, mert be akarták őket sorozni, ők viszont szerettek volna kimaradni az egészből. És üldözni kezdték őket az amerikaiak. A dandártábornok, a nála lévő dokumentumba pillantva igazat ad neki, azzal a különbséggel, hogy a jelentésben hat személyről van szó. John azt hazudja csuklóból, hogy mindenki más meghalt, mivel rájuk támadt egy kisebb orosz csapat. Ezért is jött el a hozzájuk. Szeretné tisztázni a nevüket, és némi erősítést kérne, ha esetleg az oroszok vagy a kínai szövetségeseik megpróbálnák megkeresni az eltűnt társaikat. Megérti Roger, csak az zavarja, hogy Johnon vannak olyan dolgok is, amik csak az Orosz Hadsereg tagjanál található. Ezzel együtt akár azt is feltételezheti, hogy orosz kémről van szó, aki egy profin begyakorolt mesével jött el hozzájuk, hogy belülről támadást intézhessen a bázis ellen. John természetesen ezt tagadja, de úgy tűnik, hogy nem sikerült meggyőznie Peterson-t, mivel belép a szobába két katona, megragadják a férfi karjait, és hátul összebilincselik, majd elvezetik. John kéri a tábornokot, hogy adjon neki még egy esélyt elmagyarázni, de nincs semmi haszna. A hangár műszereire pillantva látja a férfi, hogy megfigyelő drónok, úgy nevezett UAV-k figyelik a környéket, így szúrhatták ki. Egy föld alatti cellába vezetik, ahova belökik, miután levették róla a bilincset.

Két napja van már a zárkában John. Ismét felkeresi őt a dantártábornok, aki kéri, hogy ismerje be, hogy az oroszok kéme, és akkor véget vethet az egésznek. John tudja jól, hogy ha azt mondaná, amit hallani akar, akkor is megölik, és mivel 24 óra gondolkodási időt kap még, ezért nyilvánvaló, hogy így is, úgy is meg fogják ölni... Az Yreka-ban maradtak egyre inkább aggódnak. Benji szerint nyilvánvaló, hogy ez nem jó jel, és sajnos egyet kell értenie a többieknek is. Felicia leszögezi, hogy megkérte őt John, hogy semmiképpen ne menjenek utána, hogy ne kockáztassák az életüket. Ezzel viszont már nem tudnak egyet érteni. Benji nagyon szemez a sarokban pihenő mesterlövész puskával, amit Andy észre is vesz. Felajánlja, hogy talán ezúttal sikerülne eltalálnia a célpontot. De rajta kívül más nem tartja viccesnek. Az eddig a háttérben szokatlanul csöndben ülő Lucas felpattan, és határozottan kijelenti, hogy utána kell menniük. Tartoznak ennyivel a bátyjának. Mindenki a másikra néz, hogy ki fogja kimondani a döntést... Újabb nappal később Roger Peterson türelme elfogy, és mivel John nem hajlandó továbbra sem mondani semmit, int az embereinek. Megbilincselik, és elvezetik. Egy autóba ültetik, majd rövid utazás után kiszáll mindenki. Egy kisebb völgyben vannak. Térdre kényszerítik a férfit, és a csőre töltött pisztolyt a fejéhez tartja az egyikük.

A bejegyzés trackback címe:

https://kidsorozatok.blog.hu/api/trackback/id/tr495148705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása