Jó, azt még úgy ahogy megbocsátom, hogy március közepén van 1-2 napos havazás, mert volt már erre példa az előző évekre visszatekintve. És mint észrevehettük 1 hónappal el vannak csúszva az évszakok. De nem is erről akarok írni.

Azt már tudtuk jóval korábban, hogy érkezik valami nagy havazás, hófúvás valamikor március 15. körül. Na most szerintem abszolút jogos a kérdésem: hol a francban vannak a hótolók??? Pár napja már pontosan tudtuk, hogy ma (csütörtökön) és holnap, vagyis a nemzeti ünnepünkön havazás fog minket elérni erős széllel. Miért nem voltak képesek az illetékesek intézkedni abból a szempontból, hogy jóval korábban felkészítik a hótolókat az esetleges káoszra? Mert bizony káosz lett az utakon. Az autók lépésben haladnak. Alig tudnak megállni. Ha sikerül nekik, akkor meg elindulni nehéz, a kipörgő kerekek miatt. Más országokban már reggel az utakat járták volna a járművek, hogy ne legyen probléma a közlekedéssel. Sószórás, ahol szükséges, ott az út tisztítása, stb. De nálunk nem így van. Úgy tűnik, hogy megvárják, hogy mekkora hó lesz, és mennyire fog ráfagyni az útra a felolvadt hó, majd akkor fognak elindulni. Na de már eleve a hótolókig nem tudnak eljutni a szörnyű útviszonyok miatt! Más országokban simán meg van oldva. És hogy azért valami pozitív kicsengése is legyen a dolognak, háromnegyed 7 előtt néhány perccel megláttam a nap első hótolóját!

Összeesküvés-elmélet: Azért nem küldenek ki hótolókat, hogy sok autó összetörjön, amit ki kell fizetni az embereknek, és ebből is kapjon egy kis pénzt az állam. Na jó, ez már durva. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://kidsorozatok.blog.hu/api/trackback/id/tr385135009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása