(Jelmagyarázat: az a szövegrészlet, amire rákattintva egy linket nyit meg új oldalon a böngésző, azt hivatott szolgálni, hogy annál a részletnél ez a háttérzene szól.)

1.évad 3.rész:

"Hiba"
6.NAP - 2012. december 26. - 11:08 a.m.
Yreka, Kalifornia

A csapat útja elég sima volt az utóbbi napokban. Megérkeznek Yreka városába, ahol még hűvösebb az idő, ezért minden havas. A város kihaltnak tűnik, ezért megállnak a főút közepén. John úgy dönt, hogy Benjivel ketten körbenéznek, ellenőrzik, hogy valóban üres-e a város. A többieknek azt javasolja, hogy hajtsanak tovább, és tegyenek egy kört. Kiszállnak a kocsiból, a csomagtartóból kivesznek egy-egy gépfegyvert, és megindulnak. A hó ropog a talpuk alatt, ahogy megközelítik a kiszemelt boltot. Elsődleges céljuk, hogy ellenőrizzék, van-e elég élelem. John szemből, Benji pedig hátulról fog behatolni a boltba, mondván hátulról szereti. Mindketten lassan, kicsit izgatottan haladnak az épületben. John a hátsó ajtóhoz ér, és kinyitása előtt fújtat egyet. Kirántja és Benjaminnal találja magát szemben. Viccelődnek, hogy majdnem lelőtték egymást, majd kimennek az épületből. Odakint is körbeértek autóval a többiek, akik szintén nem láttak semmi szokatlant. A hóban sem láttak más nyomot a sajátjukon kívül.
Egy napja már a városban vannak. Berendezkedtek és úgy tűnik, hogy hosszú ideig itt tudnak lenni. John tér vissza a megfigyelésből. Felváltva felügyelik a városba vezető elsődleges utat, nehogy meglepetésként érje őket a támadás. John észreveszi, hogy Andy nem eszik a többiekkel. Ugyanis Felicia összedobott egy ebédet mindenkinek. John viszont most nem akar enni, inkább megkeresi a férfit. Kiabálni kezdi a nevét, mire a férfi felteszi a kezét. A hóban fekszik, egy hasadék mellett egy Barettal. Azt mondja, hogy nem rég múlt el karácsony, és nekik még esélyük sem volt megünnepelni, ezért egy ajándékkal kedveskedik magának. Andy megkéri Johnt, hogy nézzen bele a távcsőbe, egy bizonyos pont felé. A távolban egy katona éppen könnyít magán, háttal nekik. Andy azt mondja, hogy ellenőrizte, hogy egyedül van. John belelát a fejébe, és próbálja lebeszélni. Nem kiképzett katona, a puska viszont túl nagy kaliberű. A férfi nem hallgat rá és kibiztosítja a fegyvert. Az első lövés pont a katona feje mellé talál. Ha a becsapódó lövedékre nem is, akkor a tüzelés iszonyatos hangjára biztos felfigyelt, és rohanni kezd, miközben rángatja fel magára a nadrágját. Még 4 golyó van a tárban, de egyik se talál célba, Andy célpontja pedig hanyatt-homlok menekül. John sűrű káromkodások közepette ordibál a férfival, aki nem bír szóhoz jutni. Felrángatja a hóból, és futva elindulnak vissza a házuk felé, ami előtt már mindenki kint van. Felfigyeltek a lövésekre. John vázolja a helyzetet, ami egyértelmű. Tudják, hogy ott vannak, ezért vagy menekülnek tovább, vagy megpróbálják ők hatan feltartani az érkező sereget. Benjamin szerint számítani kell a drónokra is, amik felderíthetik a helyet, így az is nyilvánvaló lesz az ellenség számára, hogy kevesen vannak. Szavazásra bocsájtják, és ellenszavazat nélkül az nyer, hogy maradjanak és harcoljanak. Jimmy és Benji a város határában lévő raktárhoz indulnak munícióért és ha találnak, akkor gránátokért, míg John kijelöl a városban pontokat, kinek hová kell mennie. Nem szabad együtt maradniuk. Felicianak azt javasolja, hogy ő bújjon el valamelyik pincében, de a nőnek esze ágában sincs. Így ő is fegyvert kap.
Jimmyék visszatérnek a raktárból, és nem hogy gránátot találnak, de annál sokkal jobbat. Claymore-okat, és zavaró berendezéseket, szám szerint hármat. Egyetértenek abban, hogy a kisváros három sarkában kell őket elhelyezni, hogy nagyjából az egész területet lefedjék. Így sem a UAV-k, sem a drónok nem fogják látni, hogy hányan vannak. A claymore-okat viszonylag rejtve helyezik el a város különböző pontjain, de főleg a bevezető utakon. A többiek sem tudják megérteni, hogy Andy miért tett ilyen meggondolatlan és felelőtlen dolgot. De ő csak nem akarta, hogy egy olyan ember parancsolgasson neki, aki még sosem volt katona, így a háborúhoz nem érthet. John cáfolja, hogy nem értene a harchoz, mert ő ment volna katonának, de elutasították a jelentkezését. Ám nincs vesztegetni való idejük a vitatkozásra, minél előbb el kell foglalniuk a pozícióikat. John arra kéri az öccsét, hogy maradjon közel hozzá. A fiú szerint felesleges ez a túlzott aggódás, de megteszi bátyja kérését. A rádiókon mindenki beállítja a megbeszélt frekvenciát, amin tudnak kommunikálni egymással. A nap hátralévő részében nem történik semmi érdemleges, elég nyugodtnak tűnik minden. Jimmy hajnal felé azon gondolkodik a rádión keresztül, hogy talán már korábban ellenállásba ütköztek, és szerencséjük van. Egyelőre úgy tűnik igaza van.
Délelőtt közepe fele Lucas suhogást hall a feje felől, és kiszúr egy drónt, ami a terület fölött köröz. Értesíti a többieket is. Nyilvánvaló a dolog, valakik jönnek. Közben Felicia a rádiót hallgatja, ahol egy műsorban épp a háború és annak következményeiről van szó. Úgy tűnik a legnehezebb dolga Európának van, ahol még tartják magukat az oroszokkal szemben, de nyilvánvaló, hogy el fognak esni, és akkor Amerika végképp két tűz közé kerül. Közben odakint megjelenik egy bombázó drón. Ha Benji jól gondolja, akkor egy Reaperrel van dolguk, ami számos rakétát tud kilőni, méterre pontosan. Ám kezd felhősödni az ég. De nem is ez menti meg ezúttal őket, hanem észak-kelet felől légvédelmi rakéták suhannak át az égen, amiből kettő le is szedi a robotrepülőt. Benji jelenti a rádión, hogy járműveket lát a horizonton. Közben elkezd szakadni a hó. John szerint ez tökéletes időzítés, ugyanis a hólepel elfedi a nyomaikat. Fél óra múlva az érkező csapatok már a kisváros határát fürkészik, és mikor a radarjukon nem látnak semmi gyanusat, elindulnak befelé. A ruhájuk alapján oroszok lehetnek. John megparancsolja mindenkinek, hogy ne mozduljon és ne lőjjön senki. Jimmy rádiója recseg, mert nem kapcsolta ki. Erre egy orosz katona felfigyel, és elindul afelé az épület felé, ahol a férfi tartkózkodik. Benji gyorsan megszámolja a katonákat, és felmérve a tűzerejüket, jelenti Johnnak, hogy úgy véli, lehet esélyük ellenük, de csak ha meglepetésből támadnak. Túl közel ér Jimmyhez a katona, így kénytelen leszedni Lucas a hangtompítós fegyverével. Ugyan a hangra csak a legközelebbi katona lesz figyelmes, de az az ellenség összes tagjának feltűnik, hogy túl sokáig van távol az egyik társuk. Ennyi volt, támadni kell. Andy direkt lebuktatja magát, és abba az irányba kezdenek rohamozni, de egy klikkenő hang után jó páran kidőlnek a felrobbanó claymore-ok hatására. A robbanás úgy tűnik megzavarta az ellenfeleiket, láthatóan nem számítottak ekkora ellenállásra. Benji sorban leszed annyi katonát, amennyit csak egy tár enged, de a többiek se haboznak. Még Felicia is eltalál és földre terít pár oroszt. Mikor rájönnek, hogy csapdába sétáltak, menekülni próbálnak. Ekkor mindenki előjön a fedezékéről, hogy egységes tűzerővel szorítsák vissza a katonákat. Ám azzal nem számoltak, hogy páran leszakadtak az oroszoktól, és mögéjük kerültek. A csapda rosszul sült el. Elkapták őket.
Andynek feltűnik, hogy csak öten állnak fejükhöz tartott fegyverrel a főúton. Benjamin nincs közöttük. Az oroszok ordibálnak valamit, de mivel egyikük se beszéli a nyelvet, így esélyük sincs válaszolni sem. Aztán egy füttyentést hallanak, valahonnét a közelből. A lecsapott szájsarkú orosz azt kérdezi, hogy még van amerikai? John nem mer a többiekre nézni, csak a szeme sarkából próbálja fürkészni a többieket. Az Igor nevűt odaküldi, hogy nézze meg, ki van ott. AK-47-esét maga elé tartva közelíti meg a helyet. A két ház közötti sikátorba befordulva viszont felrobban egy újabb claymore, és hátrarepül a szétégett testű Igor. Odafutnak többen is a sérült társukhoz, ekkor Benji keze előbukkan a hó alól, és a hangtompítós pisztolyával leszed három oroszt, majd lassan kikel a hóból, és egy negyediknek elvágja a torkát. Lucas megpillantja, és könyökével megböki bátyját, aki látva társukat, elmosolyodik. Lassan bólint a férfi, majd odalra nézve látja, hogy már mindenki észrevette Benjamint. Az orosz csapat vezetője odamegy elé, szinte belemászik az arcába, de tovább mosolyog. Váratlanul lefejeli, és hátrakönyököl, kiütve a fejéhez fogott pisztolyt az ellenség kezéből. A többiek is így tesznek, közben Benji távolról a hangtompítóssal leszedi a többi, veszélyt jelentő férfit. A rövid harcot követően végül minden ellenséges egység meghal, amit John sajnál, hiszen megpróbálhatták volna kihallgatni, vagy kicsikarni belőlük valami angol szót. A lényeg, hogy sikeresen túlélték a veszélyt. A szeme sarkából viszont látja, hogy Felicia keze remeg, mikor a hulláért nyúl, amit eltakarítanak az útról. Lucas átkarolja a vállát, és belecsap bátyja kezébe, hogy sikerült túlélniük, Andy pedig elnézést kér, majd siet vissza, a hullákat eltakarítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://kidsorozatok.blog.hu/api/trackback/id/tr695138658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása