(Jelmagyarázat: az a szövegrészlet, amire rákattintva egy linket nyit meg új oldalon a böngésző, azt hivatott szolgálni, hogy annál a részletnél ez a háttérzene szól.)

1.évad 6.rész:
"Az üzenet"
43.NAP - 2013. február 2. - 12:26 p.m.
Valahol Los Angeles határában

A kanyargós utak egyikén áll a csapat autója. Visszatértek az otthonukba, Los Angelesbe. A tűző nap bevilágítja a füstölgő várost, amit az autóból kiszállva bámulnak. Andy rágyújt, és alrébb sétál, hogy ne zavarja ezzel a többieket. Látszik Johnon, hogy agyal, és rá is kérdez Felicia, hogy mi aggasztja. A férfi elmondja, Roger tábornokon elmélkedett, hogy vajon túlélte-e azt a napot a kisvárosban. Lucas attól tart, hogy nem most találkoztak vele utoljára, és ebben a bátyja is egyetért. Jimmy inkább azt tartja furcsának, hogy miért pont akkor jelentek meg az amerikai seregek, mikor a kínaiak is. Benji lehetségesnek tartja, hogy látták a műholdon keresztül, de akkor is van benne valami. Végül John magához ragadja a szót, és elmondja a többieknek, hogy a terv az, hogy bejutnak a városba, azon belül is a rádió és televízió adást sugárzó épületbe, majd ott felvesznek egy anyagot, amit aztán elküldenek minden lehetséges amerikai rádióra. Elsősorban a támaszpontoknak. Felicia ekkor szól neki, hogy ő szeretne elmenni a házukba, keresni egy képet a férjéről. John zavarba jön és megengedi neki. Viszont elküldi vele Benjit is, aki mellett biztonságban lehet. A csapat folytatja az útját.

Tehát John, Lucas, Andy és Jimmy a rádióállomás felé veszik az irányt, Felicia és Benji pedig a nő lakása felé. Feltéve, hogy még maradt belőle valami. Jimmy elmondja a többieknek, hogy szabadidejében még régebben működtetett egy kalózrádiót, így ő képes lesz elküldeni az üzenetet. Az utcákat mindkét fél hullái övezik. Rengeteg halott és törmelék. Nem voltak a városban a csata idején, de az biztos, hogy óriási pusztítást végeztek a kínaiak. Kihaltnak tűnik minden, de nem lehetnek teljesen biztosak ebben, így alaposan körülnéznek mindenhol, lassan haladnak, és a fal mellett. Andy némán rámutat a toronyra, egy épület tetején. Az lesz a célállomás. A főbejárat le van láncolva. Egy oldalsó, nagyjából 2 méter magasan lévő ablakot betör Andy, és int a többieknek, hogy ott bemehetnének. Az előző másfél hétben ők hatan mindennél jobban összekovácsolódtak és immáron bíznak egymásban. Egymást segítve bejutnak az épületbe, ahol minden sötét. Talál Luke egy kart a portánál, ami feltolás után felkapcsol néhány mennyezeti lámpát. Azt viszont ők nem látják, hogy az egyik kamera elfordul és rájuk fókuszál. Nincsenek egyedül... Benji és Felicia elérnek a nő házáig teljesen nyugodt körülmények között. Az ajtó betörve, az ablakok kitörve, a falon pedig néhány helyen golyó ütötte nyomok. A nő berohan, a férfi pedig utána, de megállítani nem tudja. A házban néhány bútor fel van burítva, és ott is több a golyó ütötte nyom, illetve az egyik sarok meg van égve. Ez viszont láthatóan nem zavarja Feliciat, mert egy szekrényhez megy, aminek a fiókjából kivesz egy keretbe foglalt képet. A képen ő látható a férjével Frankkel. Könnybe lábad a szeme, majd Benji töri meg a pillanatot, mert láthatóan megvan amiért jöttek, így menniük kell, hogy csatlakozhassanak a többiekhez.

A rádióállomáson emeletről emeletre haladnak. Elég magas, és sok szintes épületről van szó. Elérik az egyik vezérlőtermet, ahol annak átvizsgálása után kutatni kezdenek bárminemű felvevőeszköz után. Aztán a hátuk mögül fegyverkibiztosítás zaja halladszódik. Először azt hiszik, hogy Benji és Felicia tették meg az utat gyorsan, de megfordulás után meglepődve tapasztalják, hogy nem így van. Két civil ruhában, reszkető kézben tartott fegyverrel céloznak rájuk elég bénán. John egyből látja, hogy nem kell tőlük tartani, ezért lassú mozdulatokkal leteszi a fegyverét, és a többiek is hasonlóképp tesznek. Kiderül, hogy a két fickó a rádió alkalmazottai voltak, akik elbújtak, és közvetítették az eseményeket a frontvonal közvetlen közeléből. John elmosolyodik, és a többiekre néz. Pont ez az, amire vártak. Jimmy viszont az első döbbenet után rájön, hogy ismeri a két férfit, akik rövid gondolkodás után szintén felismerik. Így már teljesen biztosítva van a biztonságuk és a bizalom. Jimmy elmagyarázza nekik, hogy milyen helyzet állt elő, és hogy szeretnék megoldani. Hugo és Ian pedig örömmel segítenek nekik, és hatékonyabb módszereket is tudnak az üzenet elküldésére... Két ellenséges járőr észreveszi, ahogy Felicia és Benjamin bemásznak a rádióállomás törött ablakán, majd a rádiójuk után nyúlnak.

John beül egy stúdióba, hogy elkezdje felmondani a szöveget. Andy és Benjamin addig figyelik a környéket, Jimmy pedig segít a berendezés kezelésében, már amennyihez ért. Az üzenetben elhangzik, hogy mi lett volna az eredeti szándék, mi vezérelte őket erre a döntésre, de az események hatására megváltozott a döntésük, és inkább az amerikaiak mellett küzdenek, mint ellenük. Amint elkészül, elkezdi az utómunkálatokat a két rádiós. Amire viszont senki nem számít, hogy egy kínai hadsereg sorakozik és marad rejtekhelyen, mindaddig, amíg az egyikük a jelre be nem lő egy gránát vetővel az egyik ablakon. A robbanás abban abban a szobában történik, ahol épp Andy őrködik, de a másik ablakon száguldott be a robbanószerkezet. Ettől függetlenül a robbanás a falig repítette. Mindenki felfigyel a robbanás hangjára, és a fegyver után nyúlva rohannak annak irányába. John kéri a rádiósokat, hogy dolgozzanak tovább, addig ők megpróbálják kideríteni, hogy mi történt. Jimmy is inkább a férfival tart. Benji az, aki először odaér a szobához. Felülteti a földön fekvő barátját, aki elmondja, hogy kintről lőtt be valaki. Mikor kinéz, meglátja az előbukkanó haderőt. Befutnak a többiek is, de a férfi már küldi is ki őket a szobából, közben elmondja a kialakult helyzetet. Egy ekkora sereggel szemben képtelenek felvenni a harcot, az üzenetet viszont mindenképpen el kell küldeniük. John visszaszalad, hogy elmondja Hugonak és Iannek, hogy feltartják az ellenséget, amíg tudják, ők pedig tegyenek meg mindent, amit tudnak, hogy eljuttassák a felvett anyagot oda, ahová kell. Például az Amerikai Haderő frenkvenciáira, és lehetőleg minél több kormányzati szervnek. Már az ajtónál jár, ahol hallja a kinti lövöldözést, amivel az épületet sorozzák, amikor megszólalnak a szirénák, amik azt jelzik, hogy nukleáris csapás fog bekövetkezni.

Odakint az ellenség, sem számított erre. A szirénák folyamatosan szólnak. Nem tudni, hogy mennyi idő van hátra. Lucas már elrohant egy autót szerezni, a többiek pedig fedezik. Azért a kínaiak is rohangálnak és kapkodnak. Próbálják a csapatokat kivonni a városból, de ezzel együtt elkapni John-ékat. Lefut hozzájuk Ian, aki átad egy visszaszámlálót, ami kevesebb, mint 20 percet mutat. Sikerült találnia egy jelet, amit a bomba visszaszámlálója ad, és szinkronizálta az órával, majd elindulna vissza, de John megparancsolja neki, hogy ő és a társa tartsanak velük. Senkit nem hagynak meghalni, de a férfi nem akarja elhagyni a várost, legalábbis a stúdiót biztos nem. Így legalább az ő nevük tisztázva lesz. John miközben több lövéssorozatot lead egy ellenségre, még érvel, parancsol, mindent megpróbál, hogy magukkal csábítsa őket, de hiába, Ian visszafut. Szentségel rendesen a férfi, de közben beparkol egy gyors járművel Luke, amibe nyomban be is pattan a férfi. Ki kell jutniuk a városból kevesebb, mint 17 perc alatt, és biztonságos távolságba kell érniük a robbanás hatósugara elől. Újabb probléma adódik, mikor egy tank gurul keresztül az egyik kereszteződésen. Hirtelen lefékez, és az ágyú csövét kezdi feléjük fordítani. A hátuk mögül pedig újabb egységek érkeznek járművekkel. A tank csöve egy nagy darabot kiszakít fordulás közben egy magas épület oldalából, ami ezáltal megrogy, és dőlni kezd. Lucas gyorsan rükvercbe teszi a járművet, és hátrafelé indul, majd egy gyors kormánymozdulattal egyenesbe hozza a kocsit egy szűk utcával, ahol nincs senki. A tank lövedéke elől még pont időben el tudnak indulni, így az a saját embereit találja el. Mivel egy nagyon sok lőerős autóról van szó, amit könnyű irányítani, így képesek átvágni a hullák és a romok közt, egészen a város határáig. Az épület közben rádől a tankra, és hatalmas porfelhő keletkezik a városban. Lassan tudatosul mindenkiben ahogy száguldnak ki a városból, hogy az hamarosan megsemmisül létezni, ha tényleg felrobban a bomba, és elpusztul az otthonuk. Már egy ideje elhagyták a várost, de nem tudni, hogy biztonságos távolságban vannak-e. Ez csak akkor fog kiderülni, miután felrobbant a szerkezet. Az idő lejár, a szirénák elhalkulnak, Benji figyelmeztet mindenkit, hogy ne nézzenek közvetlenül bele a robbatnás fényébe. A visszapillantón keresztül látják, ahogy egy villanás után tűzfal indul el a városban, az ég vörössé válik és gombafelhő emelkedik fel. Mindenki befeszül, és a félelem járja át az utasteret. Az út kezd remegni az az autó alatt, a robbanás hangja és lökéshulláma is eléri őket, és betöri az üvegeket. A kérdés csak az, hogy sikerült-e elég nagy távolságba kerülniük, hogy ne kapjanak a sugárzásból és hogy az üzenet vajon eljutott-e még idejében azokhoz, akiknek szánták.

A bejegyzés trackback címe:

https://kidsorozatok.blog.hu/api/trackback/id/tr415203902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása