Alcím: Trónkövetelő

Az előző rész (2013. március 12.)
A következő rész: 2013. március 26.

2.rész:

A rádión keresztül azonnal értesítik Oliverékat és a másik csapatot az esetleges támadásról. A célpontot elkezdik követni egyre közelebbről az amerikai felek, mert nő a kockázat. Az arab férfi egyre többet tekintget maga mögé, majd megkettőzi a lépéseit. Jelentik, hogy valószínűleg kiszúrta őket. Közben Evanséknál elharapódznak az indulatok, és az egyik katona összetűzésbe kerül az egyik civillel, aki ordibálni kezd, és a többiek követik a példáját. Az utolsó pillanatban Oliver észreveszi a szemközti tetőn megjelenő RPG-s símaszkot viselő embert, és csak annyi ideje van, hogy félrelökje a mellette álló társát, a rakéta már oda is csapódik. Az emberek őrültek módjára rohanni kezdenek mindenfelé, miközben Oliver füle cseng, és alig lát. Aztán nagy nehezen kiveszi a porfelhőből, hogy pár társa holtan fekszik a földön, valószínűleg őket telibe találta. Sok ideje nincs viszont gyászolni, mivel AK-47-esekkel elkezdik kivégezni a még életben maradt katonákat. Gyorsan feltápászkodik, és berohan a golyózápor elől a házak közé a sikátorokba. Ekkorra elmúlik a csengés, és újra hall, így értesül arról, hogy az aktatáskás fickó futásnak eredt, és valahol a belvárosban a házak között rohan. Oliver is hasonlóképp tesz, ám ő menekül. A terroristák platós kocsikra pattannak, amikről lövik a házakat, és a sikátorokat. Majd kiköpi a tüdejét, de fut ahogy csak bír. Házak falától faláig rohan, de azért a házak közti kereszteződésekben óvatosabb, nehogy meglepetés érje. Még mindig a nyomában vannak. Próbál cikk-cakkban haladni, hogy elveszítsék a nyomát, de sikertelenül. Még mindig üldözik. Az egyik kereszteződésnél megpillantja a táskás fickót, és abba az irányba kanyarodik utána. Fogalma sincs már, hogy hol van, mivel minden ugyanúgy néz ki. Próbálja becélozni a fegyverével, de futás közben piszok nehéz célozni. Befordul elé az egyik kocsi, így be kell ugrania két ház közé. A következő sarkon viszont kap oldalról egy lövést és legurul egy lejtőn, bele a bokrok közé. Vérzik, de még elő tudja venni a pisztolyát és a fölé magasodó terroristákkal gyors lövésekkel végez, majd hátrabicsaklik a feje.

Mikor magához tér, amerikai felcser köti be a sebét, és segíti fel. Megkérdezi a férfi, hogy mi a helyzet a célponttal, de az orvos nem sokat tud mondani. Felültetik egy autóra, ahol elmondják neki, hogy azonnal ki kellett venni a golyót, azt pedig rázkódó autóban nem tudta volna megoldani. Kórházba viszik... Kiderül, hogy Aaron Saunders nővérének stroke-ja volt és újra kellett éleszteni. Egy hosszas kezelésre is szüksége lesz. A fiú arra kéri Rachelt, hogy halassza el a bulit, és maradjon vele az éjszaka. A lány hezitál, hiszen nem érzi magát még annyira a család tagjának, de végül is a maradás mellett dönt. Így félrevonul, hogy felhívhassa Reginat. Aaron arca egyszerre megváltozik és elégedettséget látni rajta, meg egy kis vigyort a szája szélén.

Richard Smith miután értesült az eseményekről, beront a lányhoz és elég durva szavakkal meggyanúsítja, és kérdőre vonja, hogy honnét tudta az akció helyét, és pláne azt, hogy csapda. A lány szabadkozik, hogy fogalma sincs mit beszél, néha csak úgy előjönnek belőle az információk az utóbbi órákban. Arra, hogy mi történt tegnap, vagy azelőtt, nem emlékszik. Michelle is tanácstalan, hogy mivel állhatnak szemben, mindenesetre érdemes lenne megfigyelés alatt tartani az Echelonnál, hátha mond még hasznos információkat. Richard behívatja Brian Reedet, hogy hallgassa ki és próbáljon meg minél több információt kiszedni belőle... Sam White talál egy olyan dolgot bátyja múltjában, ami hátráltatná a kampányban őt, viszont nehéz eltávolítani, mivel az interneten található. Így valamiféle fantomfájl biztosan maradni fog utána, ami alapján a mai világban simán vissza lehet állítani bármit. Phil, kicsit kikel magából, és követeli, hogy semmisítse meg, amennyire csak tudja azt az információt. Majd idegesen bámulva a telefonját elsiet.

Másnap Olivert egy biztonságos közel-keleti klinikán ápolják, és kérdezgetik, hogy mi történt, hogy maradt életben, nem-e viselte meg őt a társai halála, hiszen közösen vitték végig a kiképzést. Evans elmondja, hogy megtanulta ezalatt az idő alatt, hogy csak akkor válhat jó katona belőle, ha semmihez és senkihez nem kötődik. Azt ígérik neki, hogy néhány napon belül hazatérhet Londonba... Richard másnap telefonon egy elég komoly nemzetközi bonyodalom közepébe csöppen, mivel elkezdődik a sárdobálózás, hogy ki is a felelős az egység elvesztéséért. A legegyszerűbb lenne az arabokra fogni, de itt többről van szó. Egyik csapat sem fedezte a másikat, az összhang rossz volt. Ráadásul valaki biztosan szólhatott nekik, mivel fel voltak készülve. Az amerikaiak természetesen a britek amatőrségébe próbálnak belekapaszkodni. A megérkező Brian is fültanúja ennek, és a vonalmegszakítást követően felajánlja, hogy szerez egy ügyvédet, aki ki tudná bogozni a szálakat, Philip White személyében.

Rachelt felhívják, hogy mi történt Oliverrel, mivel ő az egyetlen, akit tudtak értesíteni. Elmondják a telefonban, hogy pár napon belül hazatérhet, és akkor meglátogathatja. Aaronnek nem tetszik, hogy ismeretlennel telefonál a lány, de közben közli vele az orvos, hogy immáron stabilizálták a testvére állapotát, nincs életveszélyben. Ezt persze már úgy adja elő a barátnőjének, hogy semmi biztosat vagy pozitívat nem tudnak mondani és jó lenne, ha még vele maradna, de ezt már tényleg nem teheti meg Rachel és otthagyja a folyosón barátját... Az Echelonban Brian próbál finom lenni a lányhoz és nagyon óvatos, mivel nem tudja kivel áll szemben. Az viszont kiderül, hogy nem volt véletlen a helyszín. De ennél többet képtelen megtudni... Craig egyik embere feltört egy kormányzati rendszert, és annak segítségével megtalálják, hogy az autó, ami elvitte a menekülő lányt Michelle Turneré. Ő lett az ellenség elsődleges célpontja.

A bejegyzés trackback címe:

https://kidsorozatok.blog.hu/api/trackback/id/tr45141016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása