Alcím: Trónkövetelő

Főcímzene (hamarosan videó is készül hozzá)

1.rész:

Egy lány lélekszakadva fut az erdőben, jóval mögötte gépfegyveresek próbálnak a nyomára bukkanni, mindent tűvé tesznek érte. A keresők élén Craig Martin áll, aki elől halad és észreveszi a mozgást, és mindenki abba az irányba indul, bekerítve a lányt. Ő viszont pont kiér egy autóútra és ott próbálja megállásra kényszeríteni az autósokat, de sokan kikerülik. Míg végül megáll a munkába igyekvő Michelle Turner. A lány eddig bírta és ájultan esik össze. A fegyveresek túl későn érnek oda, de a rendszámot még meg tudják jegyezni... Oliver Evans a frissen avatott rohamlövész, a gyakorlópályán edz, amit figyelemmel kísér Charles Wilkinson ezredes is, bár erről a fiú nem tud. Sorra szedi le az ellenfeleket, a végén még kispisztolyra is átvált, és az utolsókat azzal szedi le. Maradéktalanul nem elégedett a teljesítményével, amit meg is oszt az egyik társával, aki vele együtt végzett. Csupán hetüknek sikerült elvégezni az emberpróbáló kiképzést. Oliver kiszúrja a megfigyelőben Charlest, akinek odasúg valamit egy érkező ember. Bólint a férfi, majd távoznak a szobából. Utána minden lövészt, akiket Amerikában Rangereknek hívnak, összehívnak sürgős eligazításra. Kiderül, hogy segíteniük kell az amerikaiaknak egy líbiai küldetésben, és az újonc Rangereknek ez tökéletes alkalom lesz, hogy éles helyzetben is helyt tudjanak állni, így mindenki elrohan összepakolni a felszerelést.Philip White gondterhelt arccal bámul ki irodája ablakán, mikor öccse, Samuel, aki egyben a tanácsadója is, bemegy hozzá. Phil közli fivérével, hogy politikai pályára akar lépni. Sokáig érlelődött már benne ez a döntés, és most végül meghozta. Nyomatékosítja, hogy nyernie kell a következő választásokon. Ám Sam úgy érzi, hogy valami más is van a háttérben, amit nem mondott el neki a testvére. Philip ezt tagadja, és megkéri, hogy kutasson fel a múltjából mindenféle kompromittáló dolgot és tegye semmissé... Közben Michelle megérkezik az Echelon főhadiszálására Londonban, ami egy Temze alatti vízi komplexum. Beviszik egy szobába a lányt, aki már út közben is elmondta Michellenek, hogy nem tud magáról semmit, ezért döntött úgy a nő, hogy inkább a központba viszi. Kap egy orvost is, aki meg fogja vizsgálni, hogy mi lehet a baja. Azt is elmondja Turner, hogy olyan szavakat is használt a lány, amit titkosítottak. Richard Smith, aki az Echelon igazgatója viszont nem tud most ezzel foglalkozni, mert elsődlegesen a líbiai eseményekre kell koncentrálniuk. Az amerikaiak terve, hogy lekapcsolnak egy általuk megfigyelt férfit, aki értékes információkat tervez eladni a meggyengült országon felülemelkedni akaró szélsőségeseknek. A feladat egyszerű, elfogni lehetőleg élve a célszemélyt, a brit különleges erők pedig fedezik az akciót.

Táskákkal a hátukon felsorakoznak a rohamlövészek a támaszponton, ahonnét egy helikopter fogja majd elvinni őket a repülőgéphez. Olivertől megkérdezik, hogy elbúcsúzott-e a szeretteitől, hiszen ilyenkor ez a szokás, de a férfinek nem volt kitől elköszönnie. Lett volna valaki, de vele már egy ideje nem beszélt, ráadásul a legjobb barátja exéről van szó, így még inkább érthető, hogy tartja a távolságot. Futólépésben elindulnak és felszállnak a helikopterre... Az a bizonyos lány Rachel Campbell, aki épp a barátja, Aaron Saunders meztelen mellkasán pihen, és örül, hogy együtt lehetnek. Viszont lassan ki kell kelnie az ágyból, mert megbeszélte a legjobb barátnőjével, Reginaval, hogy este kicsit kirúgnak a hámból. Ez a fiúnak egyáltalán nem tetszik, és meg akarja tiltani a lánynak, akit viszont keményebb fából faragtak. Ám Aaron arcán látszódik, hogy nem fogja ennyiben hagyni a dolgot. Rachel elindul, hogy találkozzon a barátnőjével, hogy megszervezzék az esti bulit.

Az orvos félrehívatja Richardot, hogy beszámoljon neki, hogy milyen tüneteket tapasztalt a behozott lányon az elmúlt órákban. Számokat sorolt többször is, amit papírra vetett. A férfinek ismerősek, de csak kisebb gondolkodás után esik le, hogy ezek koordináták. Emellett a feje alsó részén van egy vágás, ami frissnek tűnik... Craig Martin a rendszám alapján utánakeres a meghackelt adatbázisban és kideríti, hogy a jármű, amivel elvitték a menekülő lányt, kormányzati volt. Arra gyanakodik, hogy nem volt véletlen a találkozás. És meg akarja tudakolni, hogy pontosan kié volt a kocsi... Rachelék nagyban rendezgetnek, amikor a pasija pánikba esett hangon felhívja, mert a nővére kórházba került, és szeretné, ha együtt mennének be, mert nem biztos, hogy egyedül képes lenne szembenézni azzal, amit ott várhat rá. A lány természetesen elindul a barátjához.

Egy C-130-assal nagyjából 4 és fél óra alatt a líbai légtérbe jutottak Evansék, ahol viszont ejtőernyővel kell kiugraniuk, mivel öngyilkosság lenne leszállni azon a földön. A földet érés után gyaloglás veszi kezdetét a legközelebbi városba, ahol járművek várnak rájuk. Eddig minden gond nélkül ment, és el is tudnak indulni a megadott cél felé. Út közben Olivert kérdezgetik, hogy hogyhogy nincs senkije, és ekkor magyarázza el, hogy éppen ez volt a legfőbb oka, amiért a különleges egységhez jelentkezett, mert nem hiányozna senkinek. Lassan megérkeznek a célállomáshoz, ahol viszont lázonganak a helyiek és egyre hangosabban kiabálnak, ami problémákhoz vezethet, hiszen biztosítaniuk kell a környéket, hogy az akció sikeres legyen, és hogy a találkozó megtörténhessen gyanú nélkül. Próbálják higgadtságra kérni a lakókat, de mivel nem beszélik a nyelvet, így elég nehéz. A rangerek tolmácsért kiabálnak, ami jó lenne, ha gyorsan megérkezne, mert az amerikai egységek kiszúrták a célpontot, aki mozgásban van... Michelle miután leellenőrizte a számsort, rohan vele Richardhoz, hogy elmondja, a jelenlegi összehangolt küldetés koordinátái. Együtt rohannak be a lány szobájába, hogy megkérdezzék, ő honnan tud erről, de csak annyit tud rá válaszolni maga elé meredő tekintettel, hogy csapda.

A bejegyzés trackback címe:

https://kidsorozatok.blog.hu/api/trackback/id/tr725133168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása