(Jelmagyarázat: az a szövegrészlet, amire rákattintva egy linket nyit meg új oldalon a böngésző, azt hivatott szolgálni, hogy annál a részletnél ez a háttérzene szól.)

1.évad 5.rész:
"Kereszttűz"
25.NAP - 2013. január 14. - 02:37 p.m.
Yreka repterétől néhány kilométerre, Kalifornia

John térden állva, maga elé bámulva várja az elkerülhetetlent. Visszagondol a többiekre, hogy mit fognak tenni, ha kiderül, hogy ő meghalt? Meddig fogják vajon húzni? A várt lövés pedig eldördül, ám nem a fejéhez tartott fegyverből. Sokkal inkább egy Dragunov hangjának tűnt. Újabb lövés. John kapkodja a fejét, nem érti, mi történt. Aztán egy nagyon magas domb tetején megpillantja Lucast és a fegyvert elsütő Andyt. Ezúttal nem hibázott, bár lehet, hogy a fegyvertől is függött. John gyorsan átbújtatja a kezeit a lábain, hogy elől legyen a bilincs, és megkeresi a kulcsokat, közben a két barátja lecsúszik a dombon, hogy eltüntessék a holttesteket. Miután nagyjából elégtek, betemetik gyorsan, közben John őrt állt fent. Beszállnak az autóba, majd út közben rá kell jönniük, hogy hamarosan ők is be fognak csatlakozni a háborúba. De nem úgy, ahogy hitték volna.

Miután John beszámol mindenkinek az eseményekről, mindenki átvált komolyabba. Érezhető, hogy ez nem játék már és cseppet sem lesz olyan egyszerű, mint az orosz csapat ellen. Komoly légi fölénnyel rendelkeznek, és mivel ők egyáltalán nem tapasztaltak a háborúban, nem áll jól a szénájuk. Jimmy felveti, hogy megadhatnák magukat, de John pont majdnem ebbe halt bele. Ki van adva ellenük körözés, és a katonák minden helyzetben teljesíteni fogják a parancsot. A történtek után az sem kizárt, hogy akár holtan is szívesebben látnák már őket... A következő napokban a csapat a lövést gyakorolja, és a közelharcot. Benjamin tud néhány jó technikát, Felicia pedig járt önvédelmi oktatásra, így ő is tud segíteni. Közte és John között minden elsimult, azóta, hogy élve sikerült a férfinek hazajutnia. Az önkormányzatból szereztek egy Yreka térképet is, így pontosan fel tudják aknázni a várost, és ellenőrző pontokat alakíthatnak ki. Amit John látott az amerikaiak rendszereiből, abból azt szűrte le, hogy a zavaró berendezések tökéletesen működnek, ugyanis szemcsés volt a képernyő a város környékén. Ezzel viszont egyben tulajdonképpen felhívják magukra a figyelmet. Az idő is egyhébbre fordul, és az aszfalton már elolvad a hó, de a többi helyen még megmarad.

Kezd gyanússá válni a túlzottan nagy csend, ami a város környezetét illeti. Még drónokat se látnak az égen. Mondjuk nem mindegyik olyan jól kivehető, mint egy Reaper, de azért a UAV, vagyis a megfigyelő-drón is észrevehető. Aztán Andy észrevesz egy elég nagy mozgolódást onnét, ahonnét várták. A szemerkélő esőn keresztül is látja, hogy bizony az amerikaiak megindultak a város felé. Mindenkit riadóztat a férfi, de várt roham elmarad. A város határában megállnak a katonák és a járművek. Látszik, hogy nem az összes ember jött el, viszont az egyik dzsipből kihajol Roger Peterson dandártábornok. Egy megafonon keresztül megkéri John-t, hogy jöjjön ki a város határába, hogy megbeszélhessék a köztük kialakult surlódást. A férfi végül előjön, ám ezúttal a fegyverét maga előtt tartva. Nem hajlandó megadni magát, és az öccse sem. Roger nem szeretné, ha beleavatkozna a tervükbe, amit nem ért a fenyegetett fél. John rádiója megszólal, és Benji figyelmezteti, hogy újabb csapat érkezik az ellenkező irányból, valószínűleg be akarják őket keríteni. Roger nem számított arra, hogy vannak még emberei, viszont azt a választ kapja, hogy John sem számított arra, hogy ki akarják majd végezni és gerinctelen módon körbekerítik. A tábornok viszont közli vele értetlenkedő arccal, hogy nem ők kerítik körbe a várost. Az bizonyára egy másik csapat lesz. A megerősítést meg is kapja Benjitől, aki jelenti, hogy ellenséges haderő van mozgásban feléjük, rengeteg nehéz tűzerejű fegyverrel. John gyors döntés elé állítja a tábornokot. Vagy most azonnal lelövi őt és a többi emberével is végez, vagy pedig hagyják, hogy segítsenek nekik. Roger arca egyértelműen nem tetszést fejez ki, és az idegességtől remegő fejjel közli, hogy inkább szövetkezik velük.

A kíniaknak a ruházata nagyon érdekes. A terephez hasonlító szín stimmel, de inkább egy kapucnis pulcsihoz hasonlítható. Pontosan nem tudni, hogy miért van rajtuk ilyen. Bevonulnak az amerikai nehéz tüzérek a város közepére, Benji pedig felmegy a templomtoronyba, hogy onnét küldje az áldást az egyik lőtt résen keresztül. A csata megkezdődik az egyik ház teljes felrobbantásával. Szétszóródnak az ellenséges egységek. A két testvér fedezi egymást a benzinkútnál. Szükségük is van a fedezésre, mert kemény ellenállásban van részük. Folyamatos mozgásban vannak, így oda tudják csalni a kínaiakat, akiknek ruhája láthatóan felveszi a környezete színét. A megfelelő időpontban Lucas megnyomja a kioldót, és a benzinkút felrobban a telepakolt C4-esek miatt. A repülő darabok eltalálják a helikoptert, ami elég erőteljesen tüzelte addig a sakkban tartott amerikaiakat. A tank viszont nagyon gyorsan elesik, amit kénytelen az út közepén elhagyni a szövetségesek. Van egy pajta, ami a kisváros utolsó épülete. Ott közelharcba keveredik Felicia, de az emeletről leugró Andy besegít neki, és ketten együtt három ellenséggel végeznek. A templom alsóbb szintjeit teljesen megszállják a kínai egységek. Benjinek jelzi kézmozdulatokkal az egyik fedezékben lévő katona. Több sem kell a férfinek. Ledob egy villanógránátot, majd egy füstgránátot is, és leugrik az egyik ellenség nyakába, amivel földre küldi. Még egy emberrel késsel tud végezni, aztán szertefoszlik a füst, és komoly problémával találja magát szembe. Egy úgynevezett halál gépet tart az egyik kínai a kezében, és bizony nem is fél használni. A lövedékek elég durván átütik a falat. Benji a földre veti magát, és kúszva átmegy a szoba túloldalára, ahol kimászik az ablakon, és a párkányon végigmászva megkerüli támadóját. Út közben a pisztolyával végez egy másik ellenséggel is. Majd beugrik a szobába, és egy üdvözlő kiáltással kísérve, fejbe lövi a halálgépes pasast.

Benji kiront a templomból a frissen szerzett halálgépével és durva aprításba kezd. A lövedékek szétbomlasztják az emberek testét, a nagy sebesség miatt. Őrült röhögéssel és jó kedvvel randalírozik a városban, és ez mindenkinek több jó kedvet ad. A csata egész nap tart, és eléggé fárasztó. Este Lucas az egyik ház tetején ücsörög és figyeli a kisebb tűzharcokat. Légitámadásokat mind elhárították az amerikai berendezések. A bátyja a legközelebbi ablak alatt ül, és úgy társalognak arról, hogy nem is annyira rossz ez a háború. Ettől függetlenül bármikor elveszíthetik a másikat, de ha bíznak egymásban, és nem kezdenek -de főleg John- magánakcióba, akkor elég jó páros lehetnének, és akár a hadsereget is megpróbálhatnák. A báty amúgy is a sötét korszakában be akart lépni a haderőbe. Luke megérti, de erre való a család, hogy egymásra támaszkodhassanak, mikor a világ hátat fordít nekik, majd eldob egy ragadós gránátot, ami a földre repíti az egyik ellenséges katonát. John ránéz öccsére, és lehívja a tetőről. Tisztázni akarja a nevüket most már végérvényesen, ehhez viszont össze kell szedniük a csapatot, hogy a harcra figyelő mindkét fél elől meglépjenek. Összecsapnak, majd együtt elindulnak az utcára. Benjit könnyű megtalálni, mert még mindig a gépét nyüstöli. Óvatosan megközelítik, nehogy velük is végezzen, majd menekülésre hívják. Kicsit durcásan, de a testvérekkel tart. Jimmyt meg kell menteni, mert eléggé sakkba volt tartva egy törmelékkupac mögött. Andy a pisztolyával tartja távol a temetőben a kínai egységeket Feliciatól és egy amerikai katonától, akik kifogytak a lőszerből. Oldalról megérkezik a csapat, és őket is elhívják. A katona nem akarja őket elengedni, de Luke elmagyarázza neki, hogy mindenki érdekében cselekednek, majd úgy orrba vágja a fickót, hogy hanyatt dől. Lehetőleg egy páncélozott járműre lesz szükségük, de Andy azt ígéri, hogy elintézi. Éjfél körül járhat már az idő, és lankad a figyelmük. Mikor csak nem akar visszatérni a barátjuk, kezdenek aggódni. Aztán a házak mögötti földes úton nyom egy satuféket. Mindenki felpattan az autóra, és kicsit sajnálkozva, de otthagyják a várost, minden fegyverrel együtt.

Benji szerint ha egy üzenetben akarják tisztázni magukat, ahhoz találniuk kell egy közvetítő állomást. Ilyet a legközelebb csak Los Angelesben tudnak. Ideje visszatérni a kezdetekhez, ha az ott elkövetett hibát ki akarják küszöbölni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kidsorozatok.blog.hu/api/trackback/id/tr275148722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása